Amsterdam-IJmond

Herman Broers nieuwe directeur NLBV

Loodswezen NL - 20 apr 2022

Nieuwe directeur

Herman Broers wordt de nieuwe directeur van Nederlands Loodswezen B.V.  Hij volgt Willem Bentinck op die met ingang van 1 juni 2022 terugtreedt als directeur.  

Nederlands Loodswezen B.V. (NLBV) is een organisatie die zich specifiek richt op het ondersteunen van registerloodsen in het uitvoeren van hun beroep. Willem draagt na acht jaar het stokje over aan Herman die door de vergadering van aandeelhouders (alle registerloodsen in Nederland) op 19 april j.l. is benoemd. Herman Broers is sinds 2003 registerloods in de regio Rotterdam-Rijnmond en is voorzitter geweest in die regio van 2009 tot 2013. Nu gaat hij zich richten op het leiding geven aan de 450 medewerkers van NLBV. De NLBV beheert de vloot waarmee registerloodsen van en naar zee worden gebracht en zorgt voor de inning van de loodsgelden. Naast zijn werkzaamheden als directeur zal Herman ingeschreven blijven in het loodsenregister en op gezette tijden zijn loodswerk blijven uitvoeren. Zo houdt hij feeling met de werkvloer en het vak van loods. Een mooie combinatie. 

Herman Broers: “Ik zie uit naar de prachtige nieuwe uitdaging in deze bijzondere organisatie die mij zo na aan het hart ligt. De uitdagingen waar wij in de komende jaren voor staan zijn talrijk; de economische ontwikkelingen, de verduurzaming van de organisatie, het continue programma van vlootvernieuwing en de innovatieve ontwikkelingen op maritiem gebied. Het wordt een mooie klus die wij met alle medewerkers en loodsen gaan klaren”.  

Willem Bentinck: “Ik draag met vertrouwen het stokje over en zal als loods nauw betrokken blijven bij het Loodswezen. Het was een eer om acht jaar directeur te mogen zijn van deze prachtige organisatie.”  

NB: Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Stuur dan een bericht aan communicatie@loodswezen.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.