Amsterdam-IJmond

Wereldhavendagen Rotterdam

Kom jij kijken of je later ook Loods wil worden? Bezoek dan onze stand en beklim de klimmuur!

Tender varen: vrijdag 2 t/m zondag 4 september (rondvaarten vanaf 12 jaar)
Een jetgedreven tender wordt gebruikt om loodsen aan boord te zetten (beloodsen) of de loods af te halen van zeeschepen. Wil je weten hoe het is om op zo’n snelle tender te varen? Tijdens de Wereldhavendagen stelt Loodswezen Rotterdam-Rijnmond een van haar tenders ter beschikking, zodat je het zelf kunt ervaren.

Loodsladder klimwand: vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Stand: vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Navigeren, manoeuvreren en adviseren, loods zijn kun je leren! Kruip in de huid van een loods en beklim de loodsladder. Op deze speciaal ontwikkelde klimmuur kun je ervaren hoe het is om op een echte loodsladder te klimmen. Daarnaast zijn er in de naastgelegen stand loodsen aanwezig waar je al je vragen kunt stellen, filmpjes kunt kijken en andere informatie kunt opdoen.

Loodsboot: zaterdag 3, zondag 4 september
Kom kijken naar een van de drie loodsboten van het Loodswezen, de Polaris, die aan de kade aan de monding van de Rijnhaven zal komen te liggen. De loodsboot is goed te zien vanaf de Wilhelminapier, waar de loodsladder klimwand en stand gevestigd zijn. Ook zal de Polaris meedoen tijdens diverse shows op het water.

Locatie en informatie
Kop van Zuid
Koninginnehofd 1
3072 AP, Rotterdam
Lees meer op de website van de Wereldhavendagen

Datum